Latest Update

UNDER CONSTRUCTION - Admin

Info IT


Perisian video converter terbaik untuk anda

1 Ogos 2012, Rabu
Sekarang amatlah berguna untuk kita menukarkan format video kepada format-format yang diperlukan untuk kesesuaian penggunaan mengikut plartform perisian tertentu. Contohnya, sesetengah perisian hanyalah support beberapa sahaja format basic sahaja seperti ' .avi, .mpeg, .flv dan lain-lain'.


     Di sini admin nak kongsi salah satu perisian yang amat bersesuaian untuk video converter iaitu, XILISOFT VIDEO CONVERTER ULTIMATE. 
     Perisian ini adalah perisian berbayar dan kerana berbayarlah ia mempunyai keistimewaan tersendiri. Perisian ini membolehkan kita menukarkan format video ke video di dalam pelbagai format bacaan fail video seperti iPhone, PSP, PS3, iPod, Apple TV, Xbox, MP4 players, AVI, MPEG, WMV, DivX, H.264/AVC video dan banyak lagi. 
     
     Ia juga boleh menukarkan dari format video kepada audio seperti MP3, WMA, AAC, WAV, CDA, OGG, FLAC, APE, CUE, M4A, RA, RAM, AC3, MP2, AIFF, AU, MPA, SUN AU. Untuk info mengenai maklumat perisian, anda boleh melayari laman http://www.xilisoft.com/video-converter.html .


     Ia juga bukan sahaja memainkan peranan untuk menukarkan format audio dan video, malahan perisian ini dapat melakukan "basic editing" terhadap video seperti 'pemotongan video, meletakkan subtitle, memasukkan audio lain ke dalam video dan macam-macam lagi. Untuk mendapatkan perisian ini, anda bolehlah melayari laman web  http://www.xilisoft.com.


     Antara muka perisian ini juga boleh dikatakan 'user friendly' kerana admin rasa bagi pengguna baru pun mudah untuk memahami cara penggunaan perisian ini.


     Dikombinasikan dengan teknologi kelajuan terkini "Pecutan Teknologi nVidia CUDA dan AMD APP', ia memberi pecutan converter 5 kali ganda lebih laju kadar penukaran format video. Tetapi mesti di ingat bahawa hanya komputer yang memiliki nVidia CUDA dan AMD APP sahaja yang dapat merasa kelebihan ini.

    Untuk pertanyaan lebih lanjut, bolehlah email kepada admin di kieystudio@gmail.comCara mempercepatkan 'start-up' komputer anda


22 Julai 2012, Ahad
Pada kali ini, admin akan berkongsi dengan anda suma cara untuk mempercepatkan proses 'start-up' komputer anda tanpa menggunakan perisian komputer bagi pengguna windows. Setiap pengguna pasti mahukan kelajuan serta kepantasan sistem operasi bagi komputer mereka. Kita akan bosan apabila setiap kali komputer dibuka dan mengambil masa yang lama untuk memulakan sistem komputer ataupun lebih dikenali sebagai " start-up". Ada sesetengah pengguna perlu menunggu sehingga 3 ke 5 minit untuk menghabiskan proses 'start-up'. Ia agak bosan bukan?


     Jadi mari kita mulakan dengan langkah-langkah ini ;


Langkah 1 : Klik 'start' dan taip "RUN" di ruang search seperti gambar di bawah dan 'ENTER'

Langkah 2 : Selepas itu, taip 'msconfig' seperti gambar di bawah dan klik 'OK'

Langkah 3 : Selepas tekan OK, pop-up 'system configuration' akan keluar dan anda perlu klik tab 'Startup'.

Langkah 4 : Selepas itu, anda akan lihat senarai 'startup item' iaitu program-program yang running sesama proses start-up berlaku.

Langkah 5 : Anda perlu meminimumkan proses permulaan ini dengan memilih hanya program yang perlu sahaja seperti " Graphic card, Anti virus, dalan lain-lain aplikasi yang anda mahukan. Kemudian restart komputer anda untuk mendapat perbezaan sistem komputer anda.

     Jadi,dengan mengikuti langkah-langkah tersebut, anda pasti mendapat perbezaan dalam sistem operasi anda semasa anda melakukan 'startup'. Tetapi mesti ingat, program yang anda 'unmark' mestilah program yang bukan dari 'Windows's Manufacture' ok? 

     Untuk pertanyaan lebih lanjut, bolehlah email kepada admin di kieystudio@gmail.com
                                                         

Anti-Virus terbaik untuk komputer anda


21 Julai 2012, Sabtu
Setiap komputer wajib mempunyai perisian anti-virus. Pada masa kini, berjuta-juta virus telah dihasilkan dalam pelbagai bentuk untuk pelbagai operasi sistem. Ada ura-ura mengatakan bahawa penghasil virus adalah pencipta anti-virus. Adakah ia benar? Apabila admin membuat research, terbukti hanya 35% virus dicipta oleh pencipta anti-virus manakala 65% virus dicipta oleh pakar-pakar komputer. Jadi kita mestilah mengambil langkah berjaga-jaga supaya komputer kita dikawal rapi oleh perisian anti-virus yang berkualiti.


     Di sini admin nak kongsi sedikit mengenai anti-virus terbaik pada masa kini yang dapat mengesan virus dengan pantas. Admin sendiri sudah mencuba menggunakan perisian anti-virus ini selama 3 tahun. Terbukti ia amatlah berkesan. Perisian anti-virus tersebut ialah " Eset Smart Security / Eset Nod32 Anti-Virus " dan admin akan sertakan bersama video komersial anti-virus tersebut ;


ESET ANTI-VIRUS


Video komersial ESET Anti-Virus V5

     Untuk mengetahui lebih lanjut, bolehlah melayari laman web http://www.eset.my/ . Perisian ini juga mempunya teknologi firewall yang tersendiri dan mampu menangani virus pada masa kini. Setiap hari, perisian ini verlu diupdate untuk data pengenalan virus yang semakin hari semakin bertambah. Jika mahu melihat data-data virus dari eset, bolehlan melayari laman web ini ; http://www.eset.eu/threat-center . 

     Sehingga sekarang admin masih lagi menggunakan anti-virus tersebut. Untuk pengetahuan pembaca, perisian ini tidaklah seberat saiznya berbanding perisian2 lain yang saiznya agak besar. Setiap kali external storage di cucuk pada komputer, dengan pantasnya ia akan scan storage data secara silent.

     Untuk pertanyaan lebih lanjut, bolehlah email kepada admin di kieystudio@gmail.com


Tips penjagaan OPTIMUM untuk komputer anda

20 Julai 2012, Jumaat
Menjaga komputer sebenarnya bukanlah mudah, tambah2 kepada pengguna yang kurang mengetahui ataupun lemah dalam pengetahuan mengenai dunia IT. Kekadang apabila komputer anda mengalami masalah, anda mesti memikirkan solution yang mudah dengan membawanya ke kedai perbaiki komputer. Ia memang bagus, tetapi terpaksa mengeluarkan kos yang agak tinggi bukan?
     Jadi, salah satu cara untuk menjaga sistem komputer anda ialah dengan menggunakan perisian "TuneUp Utilities 20**". Perisian ini sangat2lah berguna dah admin telah menggunakannya dengan sekian lama. Inilah gambar pengenalan bagi software tersebut : 
TuneUp Utilities

     Software ini boleh didapati di laman web http://www.tune-up.com/ . Perisian ini sangatlah berguna kepada pengguna yang kurang mahir dalam penjagaan sistem komputer mereka. Penjagaannya yang optimum dapat melancarkan lagi proses sistem komputer anda. Perisian ini menjaga sistem komputer anda dengan penuh terperinci dan dilengkapi dengan teknologi terbaru iaitu " Program Deactivator 2012 " yang membuatkan komputer anda mengambil masa yang minimum untuk start-up. Untuk info yang lebih lanjut, bolehlah melayari lawan web perisian ini. 

     Untuk pertanyaan lebih lanjut, bolehlah email kepada admin di kieystudio@gmail.comNo comments: